Verwerking druif tot wijn

Vormingscursus: Verwerking druif tot wijn

Wat omvat deze opleiding?

Met deze nieuwe cursus "Verwerking druif tot wijn" is er een waardevol vervolg op de Type B cursus: druiventeelt/wijnbouw waar voornamelijk de wijngaard en niet de vinificatie aan bod komt. In deze cursus wordt zowel de vinificatie van stille wijnen (rood, wit en rosé) als mousserende wijnen besproken. Door theorie lessen aan praktijk lessen te koppelen zien de cursisten niet enkel het verloop van de vinificatie in de theorie maar ook in de praktijk. Tijdens deze opleiding zullen de cursisten ook kennismaken met verschillende Belgische wijnen. 


Waar?

De praktijk lessen zullen steeds plaatsvinden op hetzelfde wijndomein met dezelfde lesgever. De theorie lessen worden georganiseerd op verschillende locaties waaronder ook verschillende wijndomeinen verspreidt over Oost- en West-Vlaanderen.

 

De cursus zal bij voldoende interesse ook georganiseerd worden in de andere provincies. 

 

Voor wie?

Personen met een eerste aanplant die nog niet aan de eerste oogst toe zijn, personen met enige voorkennis in de wijnbouw of personen die Type B Druiventeelt/Wijnbouw reeds gevolgd hebben.

 

Wanneer? 

De start van de cursus zal begin September zijn. Er zullen 1 tot 2 lessen per week plaatsvinden. 

 

Verantwoordelijke Wijnbouw NAC:

Jonas Van de Voorde

jonas@nacvzw.be of  0498/ 91 44 21

 

 

Kostprijs

  • 250 euro

Cursusverloop

  • Start: begin september 2022
  • Einde: begin januari 2022
  • Lesdagen zijn tot heden nog niet gekend

Info

Als u verdere informatie over deze vormingscursus wilt of u wilt inschrijven kan u contact opnemen met onze verantwoordelijke wijnbouw Jonas Van de Voorde. 

jonas@nacvzw.be of 0498/ 91 44 21

 

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>