Roomijsbereiding - beginners

Zuivelverwerking

Wat omvat deze opleiding?

In deze opleiding kom je te weten hoe je van melk hoeveroomijs bereidt. In de voormiddag wordt er een deel theorie gegeven, in de namiddag gaat de praktijk door op een boerderij zelf. Niet alleen de bereiding van de producten komt aan bod, maar ook de benodigde toestellen krijgen de vereiste aandacht.

Inhoud

  • Samenstelling melk, verwerken van melk tot ijsproduct
  • Hygiëne & veiligheid
  • Kennis van grond- en hulpstoffen
  • Techniek van bereiding van ijs
  • Verwerking hoeveproducten: microbiologie, productinnovatie
  • Bereiden, pasteuriseren en turbineren van room-, melk- en ijs
  • Samenstellen van sorbets

Kostprijs

€ 150

Cursusverloop

  • +/- 20 uren
  • overdag (9-12 u en 13-17 u)

 

Info

emmely@nacvzw.be

051 26 08 35

0475/96.90.51

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
Zottegem 03-10-2024
Koekelare 19-11-2024
>