Verwerking druif tot wijn
Vormingscursus: Verwerking druif tot wijn
Wat omvat deze opleiding?
Met deze nieuwe cursus "Verwerking druif tot wijn" is er een waardevol vervolg op de Type B cursus: druiventeelt/wijnbouw waar voornamelijk de wijngaard en niet de vinificatie aan bod komt. In deze cursus wordt zowel de vinificatie van stille wijnen (rood, wit en rosé) als mousserende wijnen besproken. Door theorie lessen aan praktijk lessen te koppelen zien de cursisten niet enkel het verloop van de vinificatie in de theorie maar ook in de praktijk. Tijdens deze opleiding zullen de cursisten ook kennismaken met verschillende Belgische wijnen.
Waar?
De praktijk lessen zullen steeds plaatsvinden op hetzelfde wijndomein met dezelfde lesgever. De theorie lessen worden georganiseerd op verschillende locaties waaronder ook verschillende wijndomeinen verspreidt over Oost- en West-Vlaanderen.
De cursus zal bij voldoende interesse ook georganiseerd worden in de andere provincies.
Voor wie?
Personen met een eerste aanplant die nog niet aan de eerste oogst toe zijn, personen met enige voorkennis in de wijnbouw of personen die Type B Druiventeelt/Wijnbouw reeds gevolgd hebben.
Wanneer?
De start van de cursus zal begin September zijn. Er zullen 1 tot 2 lessen per week plaatsvinden.
Wijnbouw Info:
info@nacvzw.be
051/ 26.08.30