Hygiëne & autocontrole

Verplicht voor wie met levensmiddelen omgaat

Wat omvat deze opleiding?

Al wie met levensmiddelen omgaat, moet een verplichte cursus rond hygiëne volgen. Dit geldt zowel voor bedrijfsleiders, als voor werknemers in de voedingssector.

Hygiënisch werken is noodzakelijk om consumenten een veilig product te bieden. Elke ondernemer of werknemer in de voedingssector moet zich daarvan bewust zijn. Consumenten geven u immers niet zomaar hun vertrouwen. U moet hun vertrouwen verdienen, elke dag weer. De Europese en de Belgische overheid helpt u om het vertrouwen van consumenten te behouden. De bestaande wetgeving heeft tot doel de voedselveiligheid te garanderen, van de riek tot aan de vork.

Cursusinhoud

  • Hoeveproducten produceren: wat kan, wat mag, wat moet?
  • Verwerkingsruimte reinigen en ontsmetten
  • Praktische uitvoering volgens FAVV-normen
  • Etikettering, autocontrole, verwerkingslokaal inrichten

De deelnemers krijgen na afloop van de cursus een aanwezigheidsattest dat bij het autocontroleplan kan gevoegd worden en kan voorgelegd worden bij een controle van de voedselhygiëne.

 

Kostprijs

  • € 25

Cursusverloop

  • 1 dag (9-12u en 13-16u)
  • 2 namiddagen
  • 2 avonden

Info

  • Helena Devaere
    • helena@nacvzw.be
    • 0475/96 90 51

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
Roeselare 07-11-2018
Zwijnaarde 14-11-2018
Zemst 21-11-2018
Diest 12-02-2019

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>