Roomijsbereiding - beginners

Zuivelverwerking

Wat omvat deze opleiding?

In drie lesdagen kom je te weten hoe je van melk hoeveroomijs bereidt. In de voormiddag wordt er een deel theorie gegeven, in de namiddag gaat de praktijk door op een boerderij zelf. Niet alleen de bereiding van de producten komt aan bod, maar ook de benodigde toestellen krijgen de vereiste aandacht.

Inhoud

  • Samenstelling melk, verwerken van melk tot ijsproduct
  • Hygiëne & veiligheid
  • Kennis van grond- en hulpstoffen
  • Techniek van bereiding van ijs
  • Verwerking hoeveproducten: microbiologie, productinnovatie
  • Bereiden, pasteuriseren en turbineren van room-, melk- en ijs
  • Samenstellen van sorbets

Kostprijs

  • € 100

Cursusverloop

  • 20 uren - 3 dagen
  • overdag (9-12 u en 13-17 u)
  • mogelijkheid op zaterdag

Info

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
Zottegem 16-10-2018
Ieper 09-10-2018
Sint-Niklaas 23-10-2018

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>