Confituren maken

Wat omvat deze opleiding?

Samen gezellig confituur maken tijdens een workshop! Hoe leuk is dat!

Wij leren u graag de kneepjes van het vak gedurende een twee uur durende sessie.

De basistechnieken van het confituur maken, welke problemen doen zich soms voor, wat zijn de tofste smaakcombinaties van dit moment. In deze workshop kom je al doende te weten hoe je confituur moet maken, wat het verschil is tussen jam, gelei en marmelade, over het gebruik van pectine, suiker, etc. Onze lesgeefster geeft eerst een half uurtje uitleg en daarna worden een vijftal soorten confituur zelf gemaakt. Er wordt gewerkt met vers fruit en eventueel diepvriesfruit met een toevoeging van kruiden zoals vlierbloesem, citroenmelisse en andere kruiden.

Elke deelnemer krijgt per bereiding enkele potjes confituur en de recepten mee naar huis.

Gelieve een keukenschort te voorzien.

Kostprijs

  • €15

Cursusverloop

  • namiddag: 13u30-16u of 13u-15u30 afh v locatie

Info

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
Aalter 28-02-2018
Wolvertem 14-02-2018
Kruishoutem 15-02-2018
Loenhout 19-02-2018
Passendale 26-02-2018
Meensel-Kiezegem 15-02-2018
Gooik 06-06-2018
Schoten 12-06-2018

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>